eithne: No vidíš, já jsem už tak pět let na těch instantních kaší z DM Ale cukru mají jen 5 %!
Ve skutečnosti ten recept není tak moc odlišný, akorát že já si snídani připravuji až v práci k rannímu čtení mailů, takže je to varianta bez plotýnky.
V DM jsem objevila kaše z kaštanové mouky, které nejsou nijak zvlášť sladké, a ty používám jako základ. Po zalití horkou vodou tam přidám ještě čisté ovesné vločky, lžíci čistého arašídového másla, rostlinné mléko a nakrájím tam kus nějakého čerstvého ovoce - jabka, hrušky nebo banánu.
Určitě to není tak zdravé jako tvoje varianta, ale tohle je za můj život poprvé, co jsem se svými snídaněmi na všech frontách spokojená. Když jsem jídávala pečivo, tak jsem měla výdycky strašně brzo hlad. Tohle mě na ty čtyři hodiny do oběda zaplácne spolehlivě.
Ale nějaký rostlinný jogurt si tam někdy zkusím přidat. A líbí se mi varianta proteinového prášku! Protože bílkoviny mi poslední dobou hrozně chybí. Proteiňáky samy o sobě nesnáším, ale chuť té kaše by to mohla dobře přebít. Hm hm hm.
Díky za tipy!
atraktivnistrasilka: Vidíš, já zase děkuji za tip na tu kaši z DM, neznala jsem ji a nevypadá složením vůbec špatně. Myslím, že by se mi mohla hodit někam na prodloužené víkendy, když se mi s sebou nechce tahat kompletní výbavu na turbo kaši. Na denní bázi asi pořád zůstanu věrná tomu, do čeho ráno co ráno duši dávám, ale někdy na to nejsou podmínky, a tohle by mi mohlo eventuálně trochu pomoct.
Jednou jsme zkoušeli i jáhlovou kaši, kterou jsme sladili datlovou pastou. Bylo to dobré, ale tuším, že se tam muselo mixovat, což už ráno praktikovat odmítám. A nevím, jak by to bylo s bílkovinami, to bych si zase musela nastudovat.
S pečivem mám stejný problém. Mně pečivo absolutně vyhovuje na večeři, ale na snídani vůbec. Také bývám brzy hladová - dokonce i po žitném chlebu.
Proteinové nápoje taky zrovna nevyhledávám. Sypu tedy prášek aspoň sem tam do buchty nebo koláče, nicméně mám velkou výhodu v tom, že můžu za den sníst spoustu řeckého jogurtu nebo tvarohu, kde bílkoviny naženu docela snadno. Osobně proteinový prášek v kaši cítím a vadí mi ta "práškovitá" konzistence, která z toho vyleze, ale myslím, že kdybych ten protein potřebovala, kaše bude nakonec asi první místo, kam ho nasypu.
Já a má kaše děkujeme za komentář!
myfantasyworld: Tahle kaše vypadá zajímavě, musím říct, že přidat tvaroh nebo jogurt by mě nenapadlo, ani to arašídové máslo, tak díky za tipy.
Je dobře, že si taky takhle děláš čas na snídani a naprosto to chápu, taky si radši přivstanu, abych si udělala snídani. Ale jíst celý týden kaši bych nedala. Různě to střídám, kaši, vajíčka, pečivo, bílý jogurt s ovocem a semínky, záleží, jak mám chuť.
Jinak ovesnou kaši mám nejradši z kokosového nebo mandlového mléka a k doslazení používám sirup, který zrovna mám (teď používám čekankový), pak dávám ovoce čerstvé nebo sušené a chia semínka.
Kupované kaše mi nechutnaly, když jsem to zkoušela.
atraktivnistrasilka: Taky jsem si myslela, že mi to bude lézt krkem, ale už rok se držím a obměňuji pouze sem tam, nejčastěji o víkendu nebo když mám úrodu jablek (nebo jsou v akci banány) a dělám z nich mug cake, to je taky dost výživná a dobrá snídaně.
Kaše z mandlového mléka mi zní dobře, nikdy mě nenapadlo to zkusit. Někdo mi říkal, že to pak chutná trochu jako marcipán, což mi pocitově celkem jede. Tak až bude v akci mandlový nápoj, zkusím to.
Mně takové ty instantní kupované kaše (třeba Emco), na kterých jsem začínala, chutnaly - dokud jsem si nezačala dělat komplet domácí. Od té doby mi chutnají hrozně synteticky.
Děkuji za komentář!
boudicca: To je tak sofistikovaný recept! Vázně, vypadá to chutně, vyladěně, výživně a opravdu lákavě. Já ráno kaše nedávám, zvlášť z těch ovesných mi bývá zle, ale občas si je dám na večeři nebo svačinu, i když spíše sahám po instantních rýžových. Tvoji bych hned ochutnala!